Újra színpadra lépnek a pásztói színház tagjai

kautzky_armand

Újra fellépnek a Balassi Bálint Színház tagjai a településen a közeljövőben.

Katona Attila zeneszerző érdeklődésünkre elmondta: november 19-én, pénteken, 19 órától a helyi művelődési központban gálaműsorral várják az érdeklődőket, amelyen fellép egyebek mellett Nyertes Zsuzsa, Fejes Katica és Gerner Csaba is. A társulat tagjai mellett vendégművészek is színpadra lépnek.

Katona Attila arra is kitért, hogy a gálán szeretnék átadni a Balassi Bálint Színházért-emlékplaketteket is, amelyeket olyan személyeknek ítélnek oda, akik az elmúlt évek során segítették a teátrum működését. Az elismeréseket első alkalommal adományozzák oda.

Balassi Bálint Színház
Újra színpadra lépnek a társulat tagjai

Gerner Csaba, a társulat művésze elárulta, hogy az évadban több előadás is várható. A színművész Csak tenyérnyi vér című monodrámáját is láthatják az érdeklődők, de a Gazdag szegények, a Szeretni, játszani, élni és a Sötét galambok című darabokat is megtekinthetik a környékbeliek. Emellett Sándor István szalézi szerzetes mártírhaláláról és életéről szóló zenés előadással is készülnek a társulat színészei.

Gerner Csaba kiemelte, hogy terveik között szerepel továbbá vidám és zenés műsor kabaréval és népszerű dalokkal, de rádiójátékot is készítenek majd. Mint mondta, a világjárvány miatt több előadás is elmaradt, így a bérleteseket a gálával és a monodrámával szeretnék pótolni.

Forrás: https://www.nool.hu/kultura/helyi-kultura/ujra-szinpadra-lepnek-a-pasztoi-szinhaz-tagjai-4339625/