I. Pásztói Országos Kórustalálkozó

2022. december 18-án 13:00-tól került megrendezésre a Pásztói Országos Kórustalálkozó a Pásztói Evangélikus Templomban.

A kórusoknak módjukban állt KÓTA minősítést igényelni, amelyek közül ketten éltek a lehetőséggel – A Flores Énekegyüttes, illetve a Tiszaföldvári Férfikar- igen szép eredményekkel. Kellemes hangulatban telt a délután, sokszínű műsorokat láthatott és hallhatott a hozzánk látogató lelkes közönség. A kórusok műsorai után egy kis szünet következett, majd a Katona József István által készített Rajeczky Benjámin Díj került átadásra, melyet a zsűritagok döntése alapján a Flores Énekegyüttes nyert el. A találkozó zárásaként Kodály Zoltán Magyar Miséje csendült fel a zsűritagok és a kórusok közreműködésével.

Zsűritagok: Benedekffy István zongoraművész- zeneszerző (a kórustalálkozó fővédnöke); Zemlényi Katica karnagy- a KÓTA felnőtténekkari szakbizottságának elnöke (a zsűri elköne); Varga László atya a KÓTA Egyházzenei Szakbizottságának katolikus elnöke és az OMCE központi igazgatója; Bednarik Anasztázia orgonaművész; Szűcs Magdaléna karnagy, aki szintén a KÓTA képviseletében volt jelen.

Fellépő kórusok: Városi Énekkar Jászfényszaru, Brill Vocal (Szolnok), Lieto Énekegyüttes (Tiszajenő), Tiszaföldvári Férfikórus, Flores Énekegyüttes (Szolnok).

Köszönjük szépen támogatóinknak, akik segítették a Kórustalálkozó létrejöttét: Pásztó Város Vezetőségének, a Teleki László Városi Könyvtárnak és Művelődési Központnak, a Pásztói Evangélikus Egyházközségnek, a Pásztó Városi Óvodának és Bölcsödének, a Margit Kórháznak, Sőregi Józsefnek, a Magyar Kórusok, Zenekarok, és Népzenei Együttesek Szövetségének, az Országos Magyar Cecília Egyesületnek, a Balassi Bálint Színháznak és a Balassi Bálint Színházért Alapítványnak.