LEFORDÍTANDÓ SZÖVEG!

LogoA Balassi Bálint Színház 2018 őszén alakult meg Pásztón. A társulat alapítója Katona Attila, zeneszerző, aki azért éppen ezt a Nógrád megyei kisvárost választotta, mert gyerekként nagyon sok időt töltött a közelben lévő faluban, Szurdokpüspökiben, így közel áll a szívéhez ez a vidék, amely teljesen elvarázsolta őt.

A színház igazgatójának a szerepét Kautzky Armand, Jászai Mari-díjas színművész tölti be, de több országszerte ismert és elismert színművészek is csatlakoztak a társulathoz. Ezen kívül egy alapítványt is létrehoztak, amelynek tagjai: Tóth-Nagy Orsolya, Kautzky Armand, Katona Attila, Dósa Mátyás, Nyertes Zsuzsa, Gerner Csaba, Ónodi Gábor, Katona Andrea, Katona József és Kovács Jenő.

A színház célja, hogy elhozzák, és közelebbről megismertessék a kultúrát a környékbeliekkel, bevonva munkájukba a helyi hagyományőrző egyesületeket is. Olyan rendszeres előadásokat szeretnének hétről hétre színpadra vinni, amelyek nemcsak kikapcsolják a színház szerelmeseit, de elgondolkodtatják őket az élet nagy kérdéseiről is. Egészen mostanáig nem volt még ekkora kezdeményezés a városban, hiszen csak kis mértékben jutott el a Nógrád megyei településre a kultúra. Most pedig Pásztó lehet az ország legkisebb olyan települése, ahol színház is működik.

A társulat nemcsak az idősebb korosztályt szeretné megszólítani. Lehetőséget kínál a helyi csapatoknak és fiataloknak, de a jövőben akár színjátszóköröket is szerveznének, lehetőséget adva ezzel arra, hogy más tehetségek is színpadon játszhassanak nagy és neves színészekkel karöltve. A város lakói mellett pedig szeretnék elérni a többi, kisebb környékbeli települést is, hogy az ott élők is részesülhessenek a színházi előadások által nyújtott örömben vagy akár épp bánatban és persze szórakozásban.

Management

Kautzky Armand

Armand Kautzky

Theater director, actor

Technical Staff

Our Performers